Chromium – бърз браузър с отворен код

Интерфейсът на Chromium е напълно идентичен с този на Chrome

Интерфейсът на Chromium е напълно идентичен с този на Chrome

Chromium е проект с отворен код, който служи като фундамент за най-популярния браузър в света – Chrome на Google. На практика, това е един олекотен Chrome, който предлага почти същата производителност и функционалност.

Интерфейсът на Chromium е идентичен с този на Chrome, като в допълнение са налични същите опции, разширения и поддръжка на теми като тези в най-популярния браузър.

За разлика от Chrome обаче, при Chromium липсват интегриран флаш плейър, функция за автоматичен ъпдейт и някои други подобрения, които допринасят за успеха на масовия продукт.

Въпреки някои ограничения, Chromium ще допадне на потребители, които търсят преди всичко високо бързодействие и простота, за сметка на други характеристики.

Даунлоуд: Chromium

Коментари по темата: „Chromium – бърз браузър с отворен код”

добавете коментар...

  1. HeavySeeker

    В хромиум също липсват и някои троянски функции в хрома.

    Препоръчително е да се изключва опцията за safe browse ТОВА Е ВЪВ ВСИЧКИ популярни уеб браузъри.

    Схемата е следната всеки един сайт, дори всеки един линк се записва и изпраща на на чичо Гугъл както и на трети лица и фирми – сравняват се тези адреси с гигантска база от данни и ако сайта е в черен списък излиза предупреждение за потребителя – ТОВА Е ПРОСТИЧКА УСЛУГА която НОСИ МИЛИАРДИ ПАРИ – защото се АНАЛИЗИРА И СЪБИРА И СЪХРАНЯВА И ПРОДАВА целият ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТРАФИК с история, кой, кога, какво е посетил, отварял и правил в Интернет.

    Ха, да ви е честито на всички спящи овце 🙂

    Пример за част от вградените функции за следене на трафика и посещаваните адреси

    Firefox -> Options -> Security
    Block reported web forgeries
    Block reported attack sites

    Има и още и за Chrome / Chromium е същото като и за другите браузъри.

    Антивируси са най-големите вируси, които хората доброволни си поставят и плащат и те също смучат и продават потребителският трафик.
    Block reported attack sites

Коментар