Флагманът HTC 10 излиза у нас в края на май

HTC съчетава върхови камера и аудио с напълно нов дизайн от цяло парче метал и висока производителност

HTC 10 съчетава върхови камера и аудио с напълно нов дизайн от цяло парче метал и висока производителност

HTC пуска новия си флагман при смартфоните у нас в края на май, стана ясно при представяне на модела HTC 10 в София Тех Парк. Смартфонът струва 1450 лв. без сим карта.

„Днес честваме десетия юбилей на марката с официално представяне на десетия ни флагман”, заяви Николай Нанков, регионален мениджър  на HTC за България и Македония. По неговите думи, HTC 10 e „съвършено съчетание на величие и независимост, ярък израз на максимата, че цялото е по-внушително от сбора на съставните части”.

Новото попълнение в семейството на HTC е телефон, който съчетава върхови камера и аудио с дизайн от цяло парче метал и висока производителност. Скосените ръбове придават по-изящен вид с изцяло стъклената си предна част, сливаща се с металния корпус.

Сензорът за пръстови отпечатъци разпознава пръста от почти всеки ъгъл, подчертаха от компанията. HTC 10 е бил подложен на 168-часов температурен тест при температури от – 20 градуса до + 60 градуса, като е преминал и през повече от 10 000 теста на падане, огъване, надраскване и корозия.

HTC 10 притежава най-добрите камери на пазара в момента. Те  са първите в света с оптична стабилизация с голяма апертура, F/1.8 лещи едновременно на предната и на задната камери. Основната камера е оборудвана с нови, по-големи сензори – 12 милиона от ново поколение UltraPixels и по-бърз лазерен авто фокус на основната камера. Предната UltraSelfie камера има широкоъгълни лещи и светкавица, посредством присветване на екрана на телефона.

В комплекта на новия ни флагман са включени най-добрите на пазара Hi-Res сертифицирани аудио слушалки

В комплекта на новия флагман са включени най-добрите на пазара Hi-Res сертифицирани аудио слушалки

Възможностите за 4K видео заснемане са съчетани с първия 24-битов Hi-Res стерео аудио запис в света. Заснемането е до 256 пъти по-детайлно, отколкото стандартни записи, с два пъти по-добър честотен диапазон. В слушалките  има вграден усилвател, който дава два пъти по-силен звук, отколкото конвенционалния,  има  способността да усилва от 16 на 24-битов аудио звук и да преобразува цифров в аналогов звук.

Доразработените HTC BoomSound Hi-Fi edition говорители са комбинирани със специален усилвател за всеки говорител. В комплекта на новия флагман са включени най-добрите на пазара Hi-Res сертифицирани аудио слушалки. Те се отличават с тънки едва 8µm полимерни диафрагми.

HTC 10 използва HD дисплей от ново поколение, с 30% повече цветност за кинематографично усещане и 50% по-висока чувствителност при докосване от предшественика си. За целите на сигурността е вграден скенер за отпечатъци, който отключва дисплея само за 0,2 секунди. Той е алгоритмично програмиран да разпознава потребителя все по-бързо и точно с течение на времето.

Флагманът разчита на последен модел процесор Qualcomm Snapdragon и поддържа 4G LTE връзка. Всяко устройство се предлага с интелигентен „бустър”, който автоматично оптимизира паметта и намалява консумацията на енергия, като по този начин удължава живота на батерията с 30% или до два дни.

Boost+ оптимизира не само работата на приложенията, но и с функцията App Lock осигурява още едно ниво на защита с възможността за заключаване на което и да е приложение, докато App Manager мигновено поправя всяко приложение, което не работи добре.

HTC 10 включва и последен модел компактно зарядно 3.0 Rapid Charger с подобрено топлинно управление, така че батерията може да се зарежда с до 50% само за 30 минути. Смартфонът ще е наличен в търговската мрежа у нас в края на май в две цветови комбинации: Carbon Grey и Glacier Silver. Ще се предлага без абонаментен план на цена от 1450 лв. без СИМ карта/тарифен план от всички ритейлъри и мобилни оператори.

Коментар