Chrome скоро ще блокира по подразбиране Flash-а

Chrome ще започне да изключва FlashPlayer-а на Adobe още през тази година

Chrome ще започне да изключва FlashPlayer-а на Adobe още през тази година

Браузърът Chrome, който е най-популярният в света, ще започне да блокира Flash съдържанието по подразбиране още през тази година, съобщи Google.

През юни миналата година Google предупреди рекламодателите и създателите на садържание, че идва краят на Flash-а и им препоръча да преминат към HTML5. По-късно Facebook настоя Adobe да съобщи точната дата за прекратяване на флаш поддръжката, но не получи отговор.

В скорошно съобщение Google уведомява, че през настоящата година първо браузърът Chromium ще започне да блокира по подразбиране флаш съдържанието, а на следващ етап същото ще направи и Chrome.

Flash Player ще остане част от комплекта на Chrome, за да влиза в употреба при необходимост от показване на важна информация. При първото посещение, потребителят ще може да вземе решение дали браузърът да показва флаш съдържание.

В следващата една година Flash Player ще се включва по подразбиране за някои от най-посещаваните уеб ресурси, уточнява Google. Сред тях са YouTube.com, Facebook.com, Yahoo.com, Live.com, Twitch.tv, Amazon.com и водещи руски сайтове.

Коментари по темата: „Chrome скоро ще блокира по подразбиране Flash-а”

добавете коментар...

  1. Ваньок

    Прекрасна цензура в тоя сайт

  2. Dani

    Една прекрасна новина

  3. Dani

    Една хубава новина

Коментар