Windows 10 Mobile загърбва бюджетния сегмент

Windows 10 Mobile вече се позиционира като мобилна платформа за устройства от среден и висок клас

Windows 10 Mobile вече се позиционира като мобилна платформа за устройства от среден и висок клас

Microsoft повиши минималните изисквания към устройствата под управление на Windows 10 Mobile, като на практика с този ход излиза от бюджетния сегмент.

В бъдеще под Windows 10 Mobile ще могат да работят смартфони с минимум 1GB оперативна памет и 8GB вградена флаш памет. Досега изискването беше съответно за 512MB RAM и 4GB ROM.

Освен това, ако устройството няма камера, безжичен модул Wi-Fi и GPS приемник, то на него няма да е възможно инсталирането на Windows 10 Mobile, съгласно новите изисквания на Microsoft.

По същество, Microsoft ограничава достъпа до своята мобилна ОС за производителите на евтини базови смартфони, като позиционира платформата в средния и високия клас устройства.

Последната промяна в изискванията за работа с мобилната Windows платформа беше отпреди една година. Новите, по-високи изисквания ще изправят Windows Mobile срещу класни Android и iOS устройства, които доминират на пазара.

Коментари по темата: „Windows 10 Mobile загърбва бюджетния сегмент”

добавете коментар...

  1. haha

    Гларус, как може да си толкова неграмотен, бе братле? Какви бяха тези изречения, какво беше това за Линукс-а, за аверите? Какви са тези объркани мисли?
    Как не можете да си подреждате изреченията бе, тъпи неграмотници? Иначе много авторитетно вкарваме като мангалите по една-две думи от английския – да сме по-въпреки…

  2. Гларус

    Търкалям изцяло от 5 години линукс вкъщи.Каква беше изненадата на аверите ми когато взимах 630 -ка с две карти и уиндоус 8.1.Телефона през последните 2 години и нещо ,никога не е забивал.Еквивалентния андроидски телефон на тия пари и слаби характеристики да е умрял 10 пъти досега,ама това е наследство на финландците ,които идеално са преправили бозата за точния хардуер.Та Микромеките затриват едно от хубавите си неща,защото не мисля че някой би избрал хай-енд телефон с уиндоус при положение ,че в момента андроид е на светлинни години напред в този сегмент.Когато трябваше да почнат наравно със стартовата линия с Гугъл те се ослушваха.

  3. Microhard

    Из статия от 22.04.2016:

    “Продажбите на смартфоните Lumia на Microsoft са записали пореден огромен спад за първото тримесечие на тази година. Компанията е продала 2.3 млн. телефона, което е със 73% по-малко спрямо същия период година по-рано, става ясно от публикувания от нея редовен финансов отчет.

    Той е за третото тримесечие на фискалната година на Microsoft, което съвпада с първата четвърт на календарната година. Сериозният спад на продажбите се отразява и като 46% понижение на приходите на компанията от мобилни телефони. При положение, че Microsoft практически е изоставила този сегмент и не е представяла нови устройства от доста време, това не е изненадващо. Очаква се компанията да се опита да се завърне в сегмента, когато разработката на мобилната версия на Windows 10 е напълно завършена.”

  4. Жоро

    Невиждам проблем с това. Големите пазарите с изисквания под посочените са Индия и Китай, където масово пускат телефоните за 20$. Нов телефон под изискванията вече почти няма, а да искаш да ползваш за целта някой в ниския сегмент от миналата година е все едно да искаш на РС от 2002 да тръгне Windows 10 (което в интерес на истината не е невъзможно). Просто са преценили, че няма смисел да се впускат в пазар, откойто не е сигуно дали ще излезнат на печалба.

  5. Станислав

    Браво, загърбере единствения сегмент в който продавате повече телефони от колкото модели имате.

  6. Кирил

    Браво. Така трябва. Свалете си гащите пред Андроид! Като си помисля че исках Лумия, и в последния момент ме разубедиха.

  7. :)

    Тея само се чудят как да погребат платформата си 🙂 Много са забавни.

Коментар