Син на космонавт дава цялото си богатство за един полет

Разработчик на игри ще похарчи цялото си състояние, за да прекара десет дни на Международната космическа станция (МКС).
Ричард Гериот, син на космонавта Оуен Гериот, е готов да се раздели с 30 милиона долара, за да реализира своята детска мечта, признава самият той, цитиран от Асошиейтед Прес.
Бащата ще наблюдава изявата на сина си от Центъра за управление на полети в Подмосковието. Двамата ще общуват чрез любителско радио, което Гериот старши е използвал по време на своя полет през 1983 година.
Ричард Гериот планира да направи 200 снимки през илюминатора на МКС, всяка с цена 500 долара. Той приемаше заявки до 23 май тази година, като желаещите трябваше да укажат ширината и дължината на мястото, което искат да видят на снимката.
Гериот младши възнамерява също да изнесе серия от интерактивни уроци, по време на няколко физически експеримента в условия на безтегловност. Космическият турист ще носи със себе си цифров носител със записи на най-големите постижения на човечеството.
Гериот излита на 12 октомври тази година с кораба Съюз, който превозва космически туристи, заедно с американеца Майк Финке и руснака Юрий Лончаков.

Коментар