Предаването на данни по елмрежата поевтинява

Нов продукт на компанията Netgear превръща кой да е електрически контакт в точка за достъп до високоскоростна компютърна мрежа. Powerline XE103 позволява трансфер на данни със скорост до 85 Mbit/s в рамките на домашна електрическа инсталация. Устройството е съвместимо е с останалите продукти Powerline и работи в съответствие със стандарта HomePlug 1.0.
С помощта на този продукт, домашните потребители могат да си осигурят широколентов достъп навсякъде у дома, без да се налага допълнително окабеляване. Единственото условие е да има електрически контакт. Първоначално обявената цена за крайни клиенти е 79 евро без ДДС, съобщиха от дистрибутора Солитрон.
В допълнение на популярния ХЕ104, моделът ХЕ103 е ценово ориентиран продукт, разработен за потребителите, които нямат нужда от вграден 4-портов комутатор. Комбинирани с още един такъв продукт или друго изделие с подобна функция, Powerline адаптерите на Netgear превръщат домашната електрическа мрежа във високоскоростна супермагистрала за данни. Трансфер на филми с високо качество или обмен на големи обеми данни от точка до точка у дома вече не е проблем, посочват от от компанията.
Инсталирането на адаптерите е лесно, уверява Netgear. Едно устройство се свързва към маршрутизатор, а второ – към желания приемник в компютърната мрежа (напр. РС, принтер, DVD и др.). Устройствата автоматично се откриват и създават криптирана връзка (DES) помежду си. По-фини настройки на компютърната мрежа са възможни с помощта на включения в комплекта на продуктите софтуер за MS Windows.
Скоростта на обмен се регулира автоматично, а сърфирането в интернет няма да смущава трансфера на данни в локалната мрежа при използване на едно и също устройство XE103, твърди Netgear.

по темата: „Предаването на данни по елмрежата поевтинява”

добавете коментар...

  1. killswitch

    ima mnogo bezjichni ama sluchaino da si se seshtal che te sa dosta po bavni ot 85mbit-a

  2. fanetti

    При положение, че има толкова много безжични решения, просто не виждам особено голямо приложение

  3. editor

    В статията е посочено, че дистрибутор е фирма Солитрон

  4. sensej

    mnogo e dobro ,pone kato informacia, no kade moge da se nameri ?

  5. ntnikolov

    Super

Коментар