Над 100-годишна марка атакува пазара на нетбуци

Пазарът на нетбук компютри се развива с ускорени темпове. Най-големите компании вече заявиха своя интерес към този сегмент, където ще се конкурират с пионера при евтините мини лаптопи Asus. Освен тях и някои относително неизвестни производители не крият амбициите си да грабнат парче от тортата.
Един от новите играчи е Digital Gadgets, производител на потребителска електроника и аксесоари, който в края на лятото ще стъпи на пазара с два модела нетбук компютри под марката Sylvania. Всъщност Sylvania е компания за електричество и осветление с над 100-годишна история. Тя е решила да даде името си на модела нетбуци с надеждата чрез тях да осъществи връзка с ново поколение потребители.
8.9-инчовият MESO ще се отличава с процесор Atom, 512MB или 1GB RAM и операционна система Ubuntu Netbook Remix. Ще има и версия с Windows XP, която ще бъде по-скъпа (минимум $499) от тази с Linux (минимум $399).
Този модел ще бъде последван от 10-инчовия MAGNI. Основните му компоненти са почти същите: процесор Intel Atom, 1GB RAM, дисков капацитет 160GB, Ubuntu Netbook remix или Windows XP. Цени за него все още не се споменават.

Коментар