Експерт: OLED не може да замени LCD

OLED дисплеите ще имат ограничена употреба, прогнозира мениджър от индустрията

OLED дисплеите ще имат ограничена употреба, прогнозира мениджър от индустрията

Въпреки бързото си развитие, дисплеите с органични светодиоди (OLED) не могат да заменят напълно традиционните течнокристални панели (LCD), смята шефът на компанията Global Lighting Technologies Ли Ман Хсианг, цитиран от digitimes.com.

В момента OLED панелите си пробиват път в смартфоните и телевизорите, но производителите на LCD не усещат силен спад на продажбите. Хсианг прогнозира, че телевизорите с OLED дисплеи ще заемат не повече от 10% от целия пазар в обозримо бъдеще.

Global Lighting Technologies произвежда тънки плоски светодиоди за използване в ТВ панели, както и в дисплеи за носими устройства, автомобилни мултимедийни системи и осветителни тела. Клиенти на компанията са имена като Fitbit, Tom Tom и Garmin.

Същевременно, мнозина анализатори очакват OLED панелите да се наложат като преобладаващи само след няколко години, като изместят LCD-тата. Показателни са инвестициите, които LG – един от основните производителите на дисплеи – прави в новата технология.

Коментари по темата: „Експерт: OLED не може да замени LCD”

добавете коментар...

  1. :о)

    това…не може да е новина…дори твърдение…никъде не е споменато някакво доказателство, някакъв довод ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ oled не могат да заменят lcd ???
    ОК, някакъв се изказал че нямало да стане…ама довод, поне твърдение???

    Нека цените на OLED да стигнат LCD и пак ще си говорим колко процента от пазара ще заемат 😉

Коментар