Microsoft пусна „отдалечен десктоп” за Windows 10

Приложението Microsoft Remote Desktop позволява достъп до отдалечени РС, работещи под Windows

Microsoft Remote Desktop позволява достъп до отдалечени РС, работещи под Windows


Пълноценно приложение за отдалечен достъп вече е достъпно безплатно за част от потребителите на Windows 10 от сайта на Microsoft.

Microsoft Remote Desktop позволява достъп до отдалечени РС, работещи под Windows. Доскоро потребителите на Windows 10 можеха да ползват версия на приложението за Windows 8.1. Новата програма работи пълноценно както на Windows 10, така и на Windows 10 Mobile.

Част от потребителите вече имат достъп до финалната версия, а в близките дни тя ще стане достъпна за всички (към момента в Windows Store е налична и предварителна версия). След обновлението, потребителите ще запазят досегашните си настройки и връзки, но ще трябва да въведат отново паролите си.

Някои функции липсват засега в универсалния Remote Desktop за Windows 10 – сред тях са възможността за установяване на няколко връзки едновременно, динамичната смяна на разрешенията и ориентацията, пренасочването на принтери и карти SmartCard, както и поддръжката на микрофон.

Липсващите функции са достъпни чрез приложението Remote Desktop Connections, което се доставя заедно с операционната система, уточнява Microsoft. Освен това потребителите на Windows 10 могат да инсталират едновременно на един компютър и предварителната версия на Remote Desktop, и финалната.

Даунлоуд: Microsoft Remote Desktop

Коментар