Топ 5 на най-продаваните устройства на Xiaomi

Китайският производител Xiaomi се наложи на пазара с достъпни ценово смартфони, които предлагат възможности, типични за по-скъпите устройства. Компанията обаче предлага и редица други продукти от категорията потребителска електроника, които също набират популярност. Ето топ 5 предложения от производителя – най-търсени, по данни от онлайн магазина Everbuying.net, който доставя устройства на Xiaomi и други брандове по целия свят.

Струващият 150 долара Xiaomi MI4 се явява 5-инчов фаблет с резолюция Full HD 1920x1080 пиксела

Струващият 150 долара Xiaomi MI4 се явява 5-инчов фаблет с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела

Мощният смартфон Xiaomi MI4 е достъпен за поръчки на цена от около 150 долара. Срещу тази сума потребителят получава класен 5-инчов фаблет с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела, четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с тактова честота 2,5GHz, допълнен от графичен блок Adreno330, 3GB оперативна памет и 16GB постоянна флаш памет – характеристики без конкуренция за устройство от този ценови клас.

Xiaomi MI4 се представя и на много високо ниво при камерите – основната камера има сензор на Sony с резолюция 13 мегапиксела, способна да записва 4К видео, а предната камера за селфи е от клас 8MP; предвидени са също светкавица и автофокус. Смартфонът се управлява от операционна система Android 4.4, поддържа Wi-Fi и Bluetooth комуникации и работи в мрежи GSM+WCDMA. Цената на модела в момента е 144,99 долара с безплатна доставка. Оборудван е с батерия 3080 мАч.

С помощта на Xiaomi Xiaoyi Wifi IP Camera можете да следите какво се случва в дома ви, независимо къде сте

С помощта на Xiaomi Xiaoyi Wifi IP Camera можете да следите какво се случва в дома ви, независимо къде сте в даден момент

На засилен интерес се радва и Xiaomi Xiaoyi Wifi IP Camera. Това е устройство, с помощта което можете да следите какво се случва в дома ви, независимо къде сте, ползвайки смартфон или таблет – например, дали децата ви са в безопасност. Камерата засича движение на разстояние до 16 стъпки, а благодарение на вградените микрофон и говорител, можете да общувате двупосочно от дистанция чрез телефона си и специално приложение.

Xiaomi Xiaoyi Wifi IP Camera сваля изображения с резолюция 720P, а неинвазивният сензор няма да попречи на съня на децата ви. С двоен клик можете да активирате режим на 4X оптично увеличение, за да разгледате и най-малките заснети детайли. Камерата има зрителен обхват 110 градуса и приема SD карти памет с капацитет до 32GB за последващ преглед на записа, в допълнение към наблюдението в реално време. Нещо повече, Xiaoyi Wifi IP Camera работи отлично в тандем с Xiaomi AC рутер и може да записва на неговия терабайтов твърд диск. Цената на камерата е само $49,99.

Елегантните Xiaomi Mi Capsule Earphones се отличават с модерен дизайн тип „капсула” и меки силиконови вложки

Елегантните Xiaomi Mi Capsule Earphones се отличават с модерен дизайн тип „капсула” и меки силиконови вложки

Слушалките Xiaomi Mi Capsule Earphones също попадат в Топ 5 на най-продаваните устройства на китайския бранд. Те се отличават с модерен дизайн тип „капсула”, със меки силиконови вложки, които осигуряват комфорт дори при продължителна употреба. Дизайнът е скосен на 45% за допълнително удобство и стабилност, а спираловидната антивибрационна система обезпечава по-високо качество на звука.

Нещо повече, Xiaomi Mi Capsule Earphones имат вграден микрофон, така че се явяват и средство за гласово общуване през различни приложения, а освен това поддържат хендсфри разговори. В кабела на слушалките е вградено и управление на Android смартфона. Елегантният аксесоар на Xiaomi привлича и със своята цена, която в момента е само $17,53.

4G фаблетът Xiaomi Redmi Note 3 Pro предоставя голям 5,5-инчов екран с резолюция Full HD

4G фаблетът Xiaomi Redmi Note 3 Pro предоставя голям 5,5-инчов екран с резолюция Full HD

Флагманският смартфон Xiaomi Redmi Note 3 Pro логично е сред най-желаните устройства на компанията. Това е 4G фаблет с голям 5,5-инчов екран, който поддържа резолюция Full HD 1920×1080 пиксела, шестядрен 64-битов процесор Qualcomm Snapdragon 650 с тактова честота 1,8GHz и графика Adreno 510, 3GB оперативна памет и 32GB флаш-базирана памет. Моделът има два слота за сим карти, като единият може да се ползва и като слот за карти памет.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro се управлява от операционна система Android 5.1, има две камери с висока резолюция – основна 16MP и предна  5MP за селфи, скенер за пръстови отпечатъци, безжични модули Wi-Fi и Bleutooth, както и GPS приемник. Смартфонът работи в мрежи 2G, 3G и 4G, така че абонатите на мрежи от четвърто поколение ще могат да се наслаждават на максимално бърз достъп до интернет. Всички тези възможности се предлагат на цена от $312,91 с безплатна доставка на устройството.

Портативната екшън камера XiaoMi Yi е желан аксесоар за хората с активен начин на живот

Портативната екшън камера XiaoMi Yi е желан аксесоар за хората с активен начин на живот

Идва ред и на практичната екшън камера XiaoMi Yi с портативни размери и завидни характеристики за цената си. Тази джаджа е предназначена за хора с активен начин на живот, например спортисти или планинари, които ще могат с лекота да заснемат и съхранят вълнуващите моменти от своите преживявания. Камерата записва ясна картина – снимки и видео с резолюция до 1080p (Full HD), а здравият й дизайн я прави подходяща за използване в екстремни условия.

XiaoMi Yi подддържа карти памет с капацитет до 64GB, тежи само 72 грама и използва качествен Sony Exmor R BSI CMOS сензор с 16 милиона пиксела, а за обработката се грижи процесор Ambarella A7LS. Камерата има зрителен обхват от 155 градуса, поддържа безжична Wi-Fi връзка до 100 метра за предаване на видео и снимки и може освен това да се управлява от разстояние. Споделянето в социални мрежи става само за 10 секунди с XiaoMi Yi, която струва в момента $72,91.

Коментар