Биткойн поскъпва, курсът превиши $530

Цената на биткойн проби 20-годишен максимум в края на миналата седмица

Цената на биткойн проби 20-годишен максимум в края на миналата седмица

Виртуалната валута биткойн (Bitcoin) поскъпна с 10% само за два дни, пробивайки 20-месечен максимум. В момента криптовалутата се търгува за около 530 долара.

В първите пет месеца на годината котировките на биткойн на електронните борси се колебаеха около $450. В края на миналата седмица обаче биткойн поскъпна рязко с 10% и достигна максимума си за последните 20 месеца, като в събота се котираше за $540, но в неделя цената падна до $533.

Поскъпването се обяснява с предстоящия в края на юни търг в Сидни, на който ще бъдат продадени 24 500 биткойни, конфискувани по-рано от службите  за сигурност. Аукционът се организира от консултантската компания Ernst & Young.

По-рано американските спецслужби продадоха на аукциони над 170 хиляди биткойни, конфискувани при затваряне на онлайн магазина за накротици и оръжия Silk Road. Очаква се търгът на 20-21 юни в Сидни да привлече големи инвеститори.

Ако до края на месец юни се запази сегашният курс на биткойн, то на търга ще бъде разпродадена виртуална валута за 13 млн. долара.

Коментари по темата: „Биткойн поскъпва, курсът превиши $530”

добавете коментар...

  1. Simo

    Каква е логиката при увеличение на предлагането на Биткойни (ударна продажба на 24 500 броя) да се увеличава цената?

    По-скоро увеличението е свързано това, че се проби 2 годишен таван, с това, че предстой скоро преполувяване на наградата от 25 на 12,5 BTC и с това, че китайците се чудят как да си изкарат парите в чужбина и Биткойн е най-добрия начин.

  2. ха

    И какво ще стане, ако… В един момент някои търговци решат да отказват биткойните, които са продавани на подобни търгове от правителството на САЩ? Това не са ти анонимните пари в брой, тук подобен ход е напълно технически реализуем. И при това не е особено сложно за реализация.

  3. OpenSource

    Мега простотия

Коментар