Apple Watch не впечатлява особено разработчиците

Въпреки хвалбите от Тим Кук, смарт часовникът AppleWatch засега не успява да заинтригува особено разработчиците (снимка: CNET)

Въпреки хвалбите от Тим Кук, смарт часовникът Apple Watch засега не успява да заинтригува особено разработчиците (снимка: CNET)

Разработчиците на софтуер губят интерес към създаването на приложения за смарт часовника Apple Watch, твърди BusinessInsider.com, позовавайки се на източници от индустрията, сред които компанията Realm.

Статистиката сочи, че на всеки 1000 нови приложения за iOS се създават 10 програми за платформата tvOS (която се ползва в Apple TV) и само една за смарт часовника на Apple.

Нито създателите на умни часовници, нито разработчиците имат нови идеи за по-масово налагане на тези устройства. Тревожното за Apple e, че продажбите на нейния Watch намаляват, макар че като цяло пазарът на смарт часовници леко нараства.

Apple Watch е единственият принципно нов продукт, който Apple пусна след края на ерата Стив Джобс. Настоящият CEO на компанията Тим Кук не пропуска случай да изтъкне качествата на смарт часовника, но засега пазарът не реагира с ентусиазъм на този продукт.

Коментари по темата: „Apple Watch не впечатлява особено разработчиците”

добавете коментар...

  1. Chip

    Китайците откога пуснаха часовници с GPS и SIM карта.

  2. Иван

    Умните часовници нямат бъдеще. На това малко екранче освен да видиш часа, друго не можеш.

Коментар