Sony продава и част от софтуерния си бизнес

Sony се освобождава постепенно от всички нерентабилни дейности

Sony се освобождава постепенно от всички нерентабилни дейности

Sony продължава да оптимизира бизнеса си, като промените застигнаха и софтуерното направление. Част от продуктите на подразделението Sony Creative Software (SCS) преминават в ръцете на немската компания Magix Software, съобщи ZDNet.

SCS създава специализиран софтуер за обработка на мултимедийно съдържание. След сделката с Magix Software, подразделението остава само с продуктите SCS Catalyst Browse и Catalyst Production Suite, предназначени за професионално видео производство.

Magix Software, от своя страна, е създател на софтуер за работа с фотографии, видео и звукозапис, който се ползва както от обикновени потребители, така и от компании. Купувайки продуктите на SCS, европейският разработчик ще засили позициите си на различни пазари, вкл. в САЩ.

След няколко години на загуби, в резултат на силна конкуренция, слаба йена и спад в продажбите на редица пазари, Sony предприе реструктуриране, за да се избави от някои нерентабилни дейности. Компанията продаде компютърния си бизнес и отдели в нова фирма бизнеса с телевизори.

В момента Sony е фокусирана върху датчиците за изображения, геймърските продукти и технологиите за домашни развлечения, което й помогна да се върне отново на пътя на печалбите.

Коментар