Фонд на Microsoft ще подкрепя облачни стартъпи

Microsoft вече разполага с две структури за подкрепа на перспективни стартиращи компании

Microsoft вече разполага с две структури за подкрепа на перспективни стартиращи компании

Microsoft създаде ново инвестиционно подразделение, което ще оказва финансова подкрепа на ИТ стартъпи основно в областта на облачните изчисления и засега само в Северна Америка и Израел, а по-късно и в други страни по света.

Начело на новата структура Microsoft Ventures застава Награж Кашияп, бивш старши-вицепрезидент на Qualcomm Ventures, който се присъедини към ИТ гиганта от Редмънд в началото на 2016 г.

Microsoft разполага с още една структура за поддръжка на стартъпи – това е Microsoft Accelerator, който ще се фокусира в подготовката на разработчици в рамките на акселератори по целия свят, докато Microsoft Ventures ще се занимава с инвестиране.

Целта на Microsoft е да открива перспективни фирми в Силициевата долина, Сиатъл, Ню Йорк и Тел Авив, като в бъдеще географският обхват на инвестиционния фонд ще ще се разшири.

Microsoft Ventures ще постави акцент върху стартъпите в сферата на облачните изчисления. На финансова подкрепа ще могат да разчитат и компании, които създават технологии за Windows, шлема за виртуална реалност HoloLens и софтуера Office 365.

Коментар