AMD пусна предсрочно 7-мо поколение APU за лаптопи

AMD изпревари сроковете за пускане на пазара на новото поколение процесори за лаптопи

AMD изпревари сроковете за пускане на пазара на новото поколение процесори за лаптопи

Седмо поколение чипове AMD A-серия, проектирани за производителна работа с максимална мобилност, дебютираха на изложението Computex 2015 в тайванската столица Тайпе.

Наричани досега с кодови имена Bristol Ridge и Stoney Ridge, процесорите от цялата гама 7-мо поколение – AMD FX, A-серия и E-серия – подобряват сериозно производителността, в сравнение с предишната генерация чипове, която се изразява в двуцифрено увеличение при игрите, рендерирането на видео и компресирането на файлове, съобщи разработчикът.

AMD обещава следващо ниво на изживявания с игрите на нов компютър, поддържащ DirectX 12 и характеристики като AMD FreeSync и AMD Dual Graphics. Технологията AMD Advanced Power Management (APM) изпълнява изчислителните задачи със забележителна, по думите на разработчика, енергийна ефективност, а AMD FreeSync осигурява плавни изображения без накъсвания и насложени картини в игрите.

Четирите ядра на процесорите, освен че осигуряват висока производителност, използват пестеливо енергията за практически цял ден работа далеч от контакта на електрическата мрежа. AMD A-серия разполага с оптимизирани за мобилна работа ядра Excavator x86 плюс вградена Radeon графика – при някои модели до Radeon R7.

Линията Bristol Ridge се състои от 35- и 15-ватови варианти на процесорите AMD FX, A12, и A10, докато Stoney Ridge включва 15-ватови A9, A6 и E2 модификации. В момента се извършват доставки на новите чипове към OEM клиентите на AMD.

Седмото поколение процесори AMD A-серия поддържат плавна многозадачност, кратко време за стартиране и високо бързодействие при видео стрийминг и игри, с ниско потребление на енергия. Чипът AMD FX 9800P чип консумира до 12% по-малко енергия в натоварен режим от модела от предишното поколение – AMD FX-8800P APU.7

Линията Stoney Ridge е насочена към стартовия РС сегмент. Новите процесори AMD A9, A6, и E2 идват с ядра Excavator и мощна графика за този клас решения, които съставляват 26% от общите годишни продажби на РС.

Преходът към ядрата Excavator означава до 50% по-висока производителност на CPU от предишното поколение. AMD A9 APU съперничи на Intel i3-6100U с конкурентна графична и системна производителност, но с 1,2 GHz по-висока честота на CPU, подчертава разработчикът.

AMD изпревари сроковете с извеждането на пазара на новите процесори, което позволи на Acer, Asus, Dell, HP, и Lenovo да ускорят производството на системи с тези чипове. Много от новите ноутбуци могат да се видят на Computex 2016, а още предложения се очакват до края на годината.

Коментари по темата: „AMD пусна предсрочно 7-мо поколение APU за лаптопи”

добавете коментар...

  1. запознат

    веднъж амд, никога повече амд.

  2. Станислав

    Само си харчат парите за глупости. Годината е 2016-а, да ми го подаряват няма да си взема лаптоп който не е с фин-фет процесор. Да пускат Зен и това е.

Коментар