Salesforce поглъща Demandware за $2,8 млрд.

Salesforce направи най-голямата сделка в историята си, придобивайки Demandware

Salesforce направи най-голямата сделка в историята си, придобивайки Demandware

Лидерът на CRM пазара Salesforce.com сключи най-голямата сделка в историята си. Облачният доставчик поглъща разработчика на платформи за електронна търговия Demandware за сумата от 2,8 млрд. долара.

Salesforce ще плати по 75 долара за всяка акция на Demandware, което е с 56,3% над пазарната им стойност при затваряне на борсата във вторник, 31 май. След новината за поглъщане, акциите на Demandware поскъпнаха с 52,1% до 73 долара за брой.

Досега най-голямата сделка на Salesforce беше поглъщането на разработчика на софтуер за цифров мениджмънт ExactTarget за сумата от $2,5 млрд. през 2013 г., припомня Ройтерс.

Придобиването на Demandware от Salesforce ще приключи през второто финансово тримесечие, което изтича в края на юли т.г. CRM компанията очаква да увеличи печалбата си със 100-120 млн. долара през финансовата 2017 г., в резултат на поглъщането.

Demandware предлага облачна (SaaS) платформа, която включва множество инструменти за онлайн търговия. Сред клиентите на компанията са Motorola, L’Oreal, Brooks Brothers, Puma, Panasonic, Marks & Spencer, Adidas и Kate Spade.

Коментари по темата: „Salesforce поглъща Demandware за $2,8 млрд.”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Клиентите активи ли са?

  2. Anonymous

    При 377 мил активи ще платят 2,8 млрд.

Коментар