Lenovo извади своя коз в мини лаптопите

Още един сериозен конкурент ще се появи на пазара за евтини мини лаптопи тази есен. Изглежда Lenovo притежава формулата за успех и от това, което разкриват спецификациите, вероятно компанията ще зарадва с най-добрия нетбук досега.
Lenovo хладнокръвно изчака да види какво ще предложат конкурентите, което й позволи да избере перфектния размер за този клас компютри – 10-инчов LCD дисплей.
Иначе IdeaPad S10 ще използва същия, както при конкурентните модели, процесор Atom N270 1.6GHz. Компания ще му правят чипсетът Intel 945 GSE Express и графичният модул GMA 950. Паметта ще бъде с капацитет 2GB, а твърдият диск – с 80 GB или 160 GB. Нетбукът ще разполага с два USВ порта, Ethernet, уеб камера, картов четец 4-в-1 и дори една ExpressCard.
Потребителите ще могат да избират между батерии с 3 или с 6 клетки. Цветът на корпуса също ще бъде обект на избор: черен, бял или червен.
На пазара в САЩ ще бъдат предложени два модела, базирани на Windows XP, с цени $399 или $499 в зависимост от капацитета на твърдия диск. Извън Щатите ще се продава и версия на нетбука с Linux.

Коментар