Huawei: До пет години ще сме номер едно при смартфоните

„Ако искате да станете водещ доставчик на смартфони, трябва да сте лидер във високия клас”, заяви Ричард Ю, шеф на Huawei

Китайският гигант Huawei си даде срок от пет години, за да стане номер едно на пазара за смартфони. В момента компанията заема трето място, отстъпвайки на Samsung и Apple.

Амбициите на Huawei заяви изпълнителният директор на компанията Ричард Ю, цитиран от Уол Стрийт Джърнъл. Китайският производител контролира 8,2% от пазара на смартфони, като през последната година е увеличил продажбите с 60%.

Световният пазар на смартфони възлиза на 334,9 млн. броя през първото тримесечие, или с 0,2% повече спрямо същия период на предходната година, по данни на IDC. Лидерите Samsung и Apple имат дялове 24,5% и 15,3%, но бележат спад в продажбите съответно с 0,6% и 16,3 %.

Ръстът при Huawei се дължи преди всичко на устройствата от топ клас. „Ако искате да станете водещ доставчик, трябва да сте лидер във високия клас”, коментира по този повод  Ричард Ю.

По неговите думи, компанията ще стане лидер на пазара за смартфони в близките пет години, като ще разчита на новите технологии, в частност – на устройства с акцент върху виртуалната реалност. За целта Huawei планира значително да увеличи инвестициите в изследвания и разработки (R&D).

Коментари по темата: „Huawei: До пет години ще сме номер едно при смартфоните”

добавете коментар...

  1. :о)

    Китайски амбиции, подплатени от държавата 🙂
    Държавното чудовище бълва огън от всички глави 🙂
    Ако не стане номер 1, ще има няколко разстреляни шефчета по комунистически и нови цели 🙂

Коментар