Разработват супер бързи SSD устройства

Ново поколение устройства за съхранение, използващи флаш памет, обяви компанията Micron. Серията RealSSD P200 се отличава с по-висока скорост и ще намери приложение в сървъри и самостоятелни системи за съхранение на данни.
Устройствата са 10 пъти по-бързи от твърдите дискове, посоват от Micron. Консумацията на електроенергия в активен режим е 2,5 вата и пада до 0,3 вата в режим на изчакване.
Работната температура варира от 0 до 70 градуса. За сравнение, твърдите дискове работят при температури в диапазона 5-55 градуса.
По отношение на надеждност, от производителя на RealSSD P200 посочват 2 милиона часа безотказна работа. Устройствата се доставят във форм фактор 2,5 инча и във варианти с капацитет от 16 до 128 GB.
Серията RealSSD C200 пък е предназначена за използване в лаптопи и други портативни устройства. Достъпните капацитети са от 32 до 128 GB при 1,8-инчовите модели и до 256 GB при 2,5-инчовите.
SSD драйвовете и от двете серии използват интерфейс SATA 3 Gbit/s. Промишлените модели P200 достигат скорост на четене и запис до 250 MB/s, докато C200 осигуряват подобно бързодействие само при четене и два пъти по-ниско при запис.
Новите продукти на Micron се очакват на пазара през четвъртото тримесечие. Цени все още не са обявени.

Коментар