Cisco инвестира $16 милиона в разработчик на Wi-Fi чипове

Инвестиция на стойност $16 милиона получи Celeno Communications, достaвчик на силициеви схеми за WiFi мрежи. Стратегическият инвеститор в компанията е лидерът на мрежово оборудване за корпоративни потребители Ciscо.
Финансирането ще помогне на Celeno да подсили продажбите и маркетинговата си дейност, но най-вече разработването на следващо поколение продукти.
Celeno Communications е създадена преди 3 години, а инвестициите в нея до момента нахвърлят $30 милиона долара, получени основно от фондове за рисково финансиране.
Компанията специализира в компоненти за пренос и подсистеми за безжично мрежово оборудване, което поддържа мултимедия и цифрово забавление в домашни условия. Силициевите й разработки обслужват приложения като телевизия по IP, система за пренос на DVR съдържание в целия дом и свързване на компютърната мрежа с много на брой телевизионни екрани. Чиповете се вграждат в гейтуей устройства и маршрутизатори.
Уникална технология на Celeno усилва стандартния Wi-Fi сигнал, в резултат на което безжично се дистрибутират няколко HD потока в цялата къща, без трептене на изображението. Технологията прави ефективния обхват 10 пъти по-голям и увеличава двойно пропусквателната способност на канала 802.11n draft 2.0.

Коментар