Софика Груп с нов оперативен директор

Стефан Карагяуров ще ръководи пряко оперативната дейност на Софика Груп

Стефан Карагяуров ще ръководи пряко оперативната дейност на Софика Груп

Мениджър с успешна международна кариера и бизнес опит стана оперативен директор на аутсорсинг компанията Софика Груп, част от направлението „Услуги за управление на клиенти” на TeleTech.

Стефан Карагяуров ще ръководи пряко оперативната дейност на Софика Груп и ще работи в директна връзка с Томас Монахан, който е вицепрезидент на TeleTech и наскоро пое стратегическото управление на Софика Груп за България и Македония.

Карагяуров има над 10 години управленски опит в компании от ИТ, телеком и аутсорсинг индустрията като HPE, Honeywell, Т-Mobile, On Process Technology USA и EXL Services, в които заема ключови ръководни позиции за регионите ЦИЕ и ЕМЕА. Той е отговарял за бизнес развитието, финансовите операции, организационната структура и култура, както и за управлението на експертни центрове и екипи от над 1000 специалисти.

Софика Груп е компания за аутсорсинг на бизнес процеси в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Тя предоставя решения на редица международни компании, които развиват дейност в различни индустрии. След придобиването й през 2014 г. от TeleTech, в Софика Груп вече работят над 1100 служители. Компанията отчете ръст от 47% на своите приходи през финансовата 2015 г.

Коментар