Samsung влага милиарди в OLED производство

В момента Samsung произвежда по 9 милиона гъвкави OLED панели всеки месец и разширява капацитета си

В момента Samsung произвежда по 9 милиона гъвкави OLED панели всеки месец и разширява капацитета си

Samsung Display възнамерява да инвестира допълнителни над 2,5 млрд. долара в разширяване на производството на OLED панели, съобщи Business Korea.

През първото полугодие компанията вече е вложила около 1,7 млрд. долара в OLED производството, а до края на следващата година в това направление ще бъдат изразходвани още 2,56 млрд. долара.

Според източници от индустрията, южнокорейският производител ще продаде част от оборудването за течнокристални панели в завода си в град Асан, в западната част на страната. Линията ще бъде модернизирана за производство на гъвкави OLED панели.

В момента Samsung Display пуска по около 9 милиона гъвкави OLED панели всеки месец. Очаква се търсенето на подобни панели да започне да расте стремително от началото на следващата година с появата на ново поколение мобилни устройства.

Samsung Display разполага с три производствени линии за LCD панели (L6, L7 и L8), както и с три линии за OLED (A1, A2 и A3). Линия L6 произвежда панели за ноутбуци, моноблок РС и монитори, а линии L7 и L8 – панели за телевизори.

На линии A1 и A2 се произвеждат твърди и гъвкави OLED панели, а на A3 – само гъвкави OLED. Когато линия L7 бъде приведена към OLED, четири от шестте предприятия на Samsung Display ще произвеждат подобни панели.

Коментар