Apple въвежда пълно кодиране на разговори и съобщения

При комуникация през iPhone, данните ще се шифрират на устройството, което предава информацията, и ще се дешифрират непосредствено на приемащото устройство

При комуникация през iPhone, данните ще се шифрират на устройството, което предава информацията, и ще се дешифрират непосредствено на приемащото устройство

Мобилните устройства на Apple ще прилагат кодиране от край до край на разговорите и съобщенията, стана ясно на годишната конференция за разработчици WWDC 2016, която се проведе тази седмица.

В частност, компанията въвежда пълно криптиране на комуникацията в своя месинджър и в гласовите разговори. Данните ще се шифрират на устройството, което предава информацията, и ще се дешифрират непосредствено на приемащото устройство.

Производителят на iPhone планира и значителни промени в приложението Apple Maps. Така например, потребителите ще могат да намират ресторант и да поръчат маса, без да излизат от приложението.

В допълнение, разработчиците ще могат да вграждат в Siri свои приложения. Гласовият помощник ще се самоусъвършенства с помощта на „машинно обучение”. Освен на мобилни устройства Siri става достъпен и на десктопа, съобщи още Apple.

Коментари по темата: „Apple въвежда пълно кодиране на разговори и съобщения”

добавете коментар...

  1. САЩ - терорист N1 в света

    Все едно крадеца сам да се залови за престъпление 😀 Как може Apple, които са се продали на ЦРУ да въведат пълно кодиране 😀 Дори не е смешно, а е супер малоумно. Не е и новина, а пускане на димка. Тъпанари.

  2. Anonymous

    Криптират с непробиваем алгоритъм и… с ключ 2^n 🙂

  3. Панчо

    ДА, криптират комуникацията от край до край
    НО после продават и предават цялата лична информация на държавни и частни разознавателни служби. Накрая един голем фък.

    Който иска сигурност – смартфон не трябва да се ползва, а само тъп фон.

    А тоя сайт technews.bg БАЗИКА и БАРА на хората уеб браузърите с най-последния писък на модата HTML5 image фингерпринтинг за следене на хората …

  4. Anonymous

    Не знам откъде си вадите информацията, но iMessage ВИНАГИ е криптирал комуникацията от край до край.

    Гласовите разговори могат да са криптирани единствено ако са VoIP. GSM мрежата не позволява такива екстри. FaceTime от много години криптира от край до край. В презентацията Apple натъртиха, че разработчиците трябва да правят софтуера си по същия начин – криптиране от край до край.

    Новото, което въвеждат е възможност “Push Notifications” да бъдат криптирани, като приложенията чрез разширения могат да декриптират и/или променят нотификациите преди системата да ги обработи и покаже на потребителя.

Коментар