Facebook Messenger добави SMS функция

Новата SMS функционалност на Facebook Messenger е достъпна в момента за потребителите на Android

Новата SMS функционалност на Facebook Messenger е достъпна в момента за потребителите на Android

Facebook интегрира в своя месинждър възможност за работа с SMS-и. Новата функция е налична засега само във версията на Messenger за Android, която е достъпна за сваляне от онлайн каталога Google Play.

Работата с SMS съобщения във Facebook Messenger е опция, т.е. функцията може да се включва и изключва във всеки момент, съобщава Liliputing.com. По подразбиране, тя е деактивирана, а SMS-те се отварят в стандартното приложение на Android.

SMS функцията поддържа текст, стикери, усмивки, предаване на GPS координати и дори възможност за медийни съобщения чрез MMS. Месинджърът не използва собствени сървъри за изпращане на SMS-и, а вместо това разчита на телеком операторите, което означава и таксуване за всяко съобщение.

Класическото общуване във Facebook Messenger, без използване на SMS-и, е напълно безплатно при неограничен тарифен план или през Wi-Fi мрежа. Очаква се скоро Facebook да добави SMS функционалност и във версиите на Messenger за други мобилни платформи.

Facebook притежава още един месинджър – WhatsApp, който работи на всички мобилни платформи. Неговата аудитория в момента доближава 1 милиард потребители.

Коментари по темата: „Facebook Messenger добави SMS функция”

добавете коментар...

  1. 0876565243

    oitotg

Коментар