Предприятията с шанс за 70% субсидия на бизнес софтуера

Последната възможност за българския бизнес да финансира чрез над 50% безвъзмездна помощ подобни проекти беше през 2012 година

Българските предприятия могат да разчитат на до 70% безвъзмездно финансиране на проектите си за бизнес софтуер

Производственият сектор може да се възползва от нова възможност за европейско финансиране на проекти за бизнес софтуер, стана ясно на семинар тази седмица, организиран от ERP Academy във Висшето училище по застраховане и финанси.

„Предстоящата процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП” по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” е дълго чакана от предприятията, които желаят да внедрят системи за управление на бизнеса или да обновят вече въведените”, заяви Стоян Недев, член на Съвета на директорите на ЕЛАНА Инвестмънт – партньор на събитието, в което участваха компании от производствения бранш и доставчици на бизнес софтуер.

Последната възможност за българския бизнес да финансира с над 50% безвъзмездна помощ подобни проекти беше през 2012 година, припомни Недев. Сега предприятията ще имат шанса за субсидия в размер на 70% от максимум 200 000 евро на проект, уточни той.

Предприятията у нас могат да се възползват например от гъвкаво ERP решение като системата EnterpriseOne, която е оптимизирана както за малки и средни производствени фирми, така и за големи компании.

„Всяко ERP е подходящо за големи производства, но когато има многосериийно производство, честа къстъмизация на поръчките и смяна на технологии и рецепти, характерни за по-малкия производител, тогава не всяка ERP система може да обхване адекватно тези процеси”, посочи Димитър Димитров – мениджър продажби в софтуерната компания ERP.BG.

Той поясни, че EnterpriseOne е цялостно ERP решение, което предлага гъвкавост при изпълнение на поръчките на малкия и среден бизнес, съкращава времето от офертата до поръчката и лесно обработва голям брой малосерийни поръчки.

Освен това решението е „облачно”, има модерен интерфейс и позволява потребителите сами да създават нови типове документи и да определят техните последователности, да създават различни видове справки, както и да променят изгледите на екранните си форми, без да използват програмисти.

„Всичко това значително намалява разходите за поддръжка и внедряване на EnterpriseOne ERP”, заключи Димитров.

Коментари по темата: „Предприятията с шанс за 70% субсидия на бизнес софтуера”

добавете коментар...

  1. ха

    Тази новина вече я писахте бе хора:
    technews.bg/article-91810.html

Коментар