AMD изпреварва графика за енергийна ефективност на APU

Основните партньори на AMD в производството на силициеви подложки за чипове отчитат своята дейност като „безконфликтна”, заявявайки, че не използват материали, които поддържат воюващи групи в Централна Африка.

Също така, 100% от известните доставчици на компанията, преработващи „конфликтни” минерали, са преминали независим одит и 96% от тях са сертифицирани като „безконфликтни”, сочи докладът за корпоративна отговорност на AMD, който отчита напредъка на компанията в поставените социални и екологични цели.

Научно-базираните цели на AMD са насочени към избягване на най-лошите ефекти от промяната в климата. Разработчикът на процесори и графика твърди, че изпреварва своя график за подобряване на енергийната ефективност на ускорените процесори (APU) с 25 пъти до 2020 г. (в сравнение със съществуващите технологии през 2014 г.).

AMD бе поставена на 13-то място в списъка на Форбс на 25-те най-щастливи компании, за които да се работи, за 2015 г. и същевременно е 14-та в списъка на Бизнес Инсайдър за 25-те най-добри технически компании, за които да се работи  в Америка.

През миналата година служители на AMD са предприели действия, които помагат за спестяване на над 3 милиона литра вода и над 70 хиляди киловатчаса електричество, за избягване на над 87 хиляди кг емисии CO2 и намаляване с над 5 хилади килограма на твърдите отпадъци.

Чрез своите консерваационни програми AMD е намалила потреблението на енергия с 12% и на вода с 10%, като при това е отклонила 77% от неопасните отпадъци от депата, спестявайки над 4 милиона щатски долара, сочат данните от доклада.

Коментар