Apple пред забрана на iPhone 6 в Пекин

Патентното ведомство на Пекин постанови, че iPhone 6 копира дизайна на китайския телефон 100+

Патентното ведомство на Пекин постанови, че iPhone 6 копира дизайна на китайския телефон 100+ (на снимката)

Китайските власти може да забранят на Apple да продава своя флагман iPhone 6 в Пекин, заради обвинение, че е копирала дизайна на продуктите на една от местните компании, пише Beijing Morning Post.

Жалбата срещу Apple идва от Baili Marketing Service, която твърди, че американската компания е нарушила правата й върху патент за дизайн на телефон с името 100+. Патентното ведомсто в Пекин (BIPO) подкрепя китайския производител, като приема, че iPhone 6 копира външния вид на 100+.

Нещо повече, BIPO изисква от Apple да прекрати продажбите на смартфони iPhone 6 и iPhone 6 Plus в Пекин. От своя страна, Apple и нейният китайски партньор Zhongfu Telecom, който оперира мрежа от магазини за продажба на телефони, са се обърнали към Съда по интелектуална собственост в Пекин с молба да отмени постановлението на BIPO, тъй като iPhone 6 и 100+ имат множество различия.

Ако съдът остави в сила решението на BIPO, то за първи път продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus ще бъдат забранени в Пекин. Все пак Apple и Zhongfu Telecom имат възможност да обжалват подобно решение.

Коментари по темата: „Apple пред забрана на iPhone 6 в Пекин”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    А, не че не са копираи дизайна, просто имало и различия…
    Аахахахаха какъв смях ;)))))
    Да тролиш трол 😉

Коментар