Google плаща щедро за открити бъгове в Android

Десетки специалисти получават солидни възнаграждения от Google за откритите от тях уязвимости в Android

Десетки специалисти получават солидни възнаграждения от Google за откритите от тях уязвимости в Android

В рамките на една година Google е изплатил над половин милион долара на специалисти, които откриват уязвимости в операционната система Android.

Както служители на Google, така и външни специалисти допринасят за подобряване на сигурността на най-популярната мобилна платформа, сочи статистиката на програмата Android Security Rewards, която стартира преди една година.

Всеки може да получи парично възнаграждение от Google, ако открие проблем в сигурността на Android. От пускане на програмата досега компанията е изплатила общо 550 хиляди долара на 82 специалисти за докладваните от тях 250 уязвимости, съобщи Android Developer Blog.

Средният размер на възнагражденията е около 2200 долара за уязвимост и 6700 долара на човек. Най-активен е специалистът с псевдоним @heisecode, който е открил 26 дупки в сигурността и е получил 75 750 долара.

Други 15 специалисти са получили по над 10 000 долара всеки. Същевременно, Google съобщи, че от 1 юни увеличава размера на максималната премия за открита критична уязвимост до 8000 долара.

Коментари по темата: „Google плаща щедро за открити бъгове в Android”

добавете коментар...

  1. РЕКЛАМААА

    ПЪЛНИ ПРОСТОТИИ АНДРОИД И СИГУРНОСТ ХХАААААААААААААААА РЕКЛАМА

  2. ха

    Откриването на бъгове по принцип е дейност, която много ти къса нервите! Не си струват парите въпреки увеличението. В повечето случаи дори не е интересна задача, защото бъркаш в лай****, т. е. сорса на другите.

Коментар