Смартфоните стават гъвкави, с виртуална реалност

В близките години смартфоните ще се сдобият с редица нови технологии и същевременно ще се ползват в рамките на по-сложни комплекси

В близките години смартфоните ще се сдобият с редица нови технологии и същевременно ще се ползват в рамките на по-сложни комплекси

Няколко обещаващи технологии ще се наложат като стандарт в смартфоните през настоящата и следващата година, според нов доклад на Gartner.

Когато даден участник на пазара внедри нова технология, тя има голям шанс да стане фактически стандарт, тъй като пазарът е зрял и производителите не могат да игнорират постиженията на конкурентите.

Безжичното зареждане е една от технологиите, които ще се наложат масово в смартфоните. Това е обяснимо, предвид факта, че батериите осигуряват твърде кратко време за автономна работа и потребителите се нуждаят от удобен начин за зареждане.

Стандартна възможност ще стане също поддръжката на допълнена и виртуална реалност. Смартфоните масово ще се сдобият с виртуален персонален помощник.

Очаква се също така повечето устройства да имат многокамерни модули, датчици ца биометрична идентификация, огънати и гъвкави дисплеи. Стандартни за хардуера на смартфоните ще станат още новата версия на безжичния интерфейс Wi-Fi 802.11, портът USB-C и вградената сим карта e-SIM.

Интересна тенденция е преобразуването на смартфона от устройство, изпълняващо функциите си автономно, в елемент от по-сложен комплекс, включващ други устройства и сценарии за използване.

Коментари по темата: „Смартфоните стават гъвкави, с виртуална реалност”

добавете коментар...

  1. ха

    Че и още по-съвършенни ще станат. Ще почнат да си търсят работа и след това автоматично ще я работят. Само ще трябва да си купиш смартфон от ниския клас за някакви си $100 000 и след това животът ти ще е осигурен финансово.

  2. Anonymous

    Ще станат толкова съвършени, че и ще си разговарят помежду си вместо нас… :\

Коментар