Microsoft опростява „чистото” инсталиране на Windows 10

Microsoft тества софтуерен инструмент, който ще опрости „чистото” инсталиране на Windows 10

Microsoft тества софтуерен инструмент, който ще опрости „чистото” инсталиране на Windows 10

Нов софтуерен инструмент на Microsoft опростява значително „чистото” инсталиране на Windows 10. Очаква се скоро компанията да пусне пълноценна версия на софтуера, който в момента е на етап тестове.

Досега, при преинсталиране на Windows 10, компютърът се връщаше изцяло към оригиналното си състояние. Новият инструмент ще позволи изтриване на програмите, качени от производителя на компютъра, и инсталиране на пълноценна „чиста” версия на Windows 10.

Подобна възможност ще улесни потребителите на нови РС, които искат бързо и безпроблемно да изчистят компютъра от ненужните програми, каквито често инсталират производителите на компютри.

Инструментът вече е достъпен в тестова версия на Windows 10 и се очаква скоро Microsoft да пусне пълноценен, завършен продукт, съобщи блогът на Windows. Юбилейното обновление на Windows 10 ще излезе следващия месец – една година след пускане на новата ОС – заедно със софтуера за чисто инсталиране на системата.

Същевременно, Microsoft внася редица изменения в Windows 10 Mobile. В частност, от мобилната версия е премахната функцията за детски кът, тъй като почти никой не я ползва. Още от по-рано в Windows 10 Mobile e наличен т.нар. кът с приложения, където могат да се създават ограничени профили с достъп до определени приложения и уникален домашен екран.

Коментари по темата: „Microsoft опростява „чистото” инсталиране на Windows 10”

добавете коментар...

  1. Ома Десала

    Нямам търпение, календара да прескочи 29 юли!

  2. :)

    Всъщност тази новост е добре дошла за потребителите.

  3. Лимбо

    Майкот си ибалот!

  4. :)

    Хах, тея се опитват да прецакат фирмите които им купуват най-много ОЕМ версии (производителите на лаптопи и стационарни компютри). Признавам им, железни са! Способни са да прецакат всичко.

  5. Anonymous

    С трепет очакваме следващата версия, която да премахва и Windows 10 🙂

Коментар