Общността ще определи новия бранд на Mozilla

Mozilla планира да промени дизайна на своя бранд, като за целта ще разчита на общността около своите продукти с отворен код, съобщава блогът на компанията.

Именно потребителите следва да определят елементите от външния вид на бранда, смята Mozilla. По този начин компанията се надява да модернизира идентичността си.

В етапа „креативна стратегия” разработчиците ще приемат различни предложения и идеи, които ще позволят на Mozilla да представи наново себе си на света. Всеки член на общността ще може да оставя коментари за това какво харесва и какво не харесва, както и да предлага примерни дизайни.

Новият проект е огласен на специална уеб страница с името Open Design. След като събере и сортира мненията, Mozilla ще започне работа със своята агенция по изготвяне на концепции на бранда, които отговарят на потребителските предпочитания.

Избрани концепции ще се тестват и доработват, а накрая ще бъде избрана една от тях. Mozilla ще представи финалния проект през ноември тази година. Компанията уточнява, че ще приема всякакви идеи и коментари от общността, но върху реализацията ще работят само наети дизайнери.

Коментари по темата: „Общността ще определи новия бранд на Mozilla”

добавете коментар...

  1. :о)

    може да се прекръстят на Лисича муцунка или както е модерно в БГ футбола – ЛИСКА. 🙂

Коментар