Устройство на Google индексира огромни бази

Google обяви един умен офис инструмент – устройство, което може да съхранява и да индексира повече от 10 милиона документа по заявка. Т.нар. Google Search Appliance ще помогне на организациите да се отърват от непрактичните решения, които използват досега за индексиране и търсене сред вътрешни документи. 

Магическата жълта кутия ще е от полза на компаниите, за които търсенето в планини от информация се е превърнало в тежест. Клиентите могат да избират измежду няколко конфигурации. Те могат да се спрат на базовата версия с капацитет от 500 000 документа или да отидат на до 30 милиона – максималната конфигурация, която се получава, без да се попълва специална заявка.

Google Search Appliance дава на организациите бърз достъп до всеки тип документ в тяхната база данни на принципа на търсенето в Интернет. Устройството предоставя многоезична поддръжка – административните модули са преведени на няколко езика, а потребителите от много държави ще ползват контекстна проверка на правописа.  

Архитектурата на устройството осигурява универсално търсене в различни вътрешни и външни източници – интранети, бази данни, приложения, хоствани услуги и системи за управление на съдържанието. 

 

 

Коментар