Децата в САЩ ще учат история с компютърна игра

CivilizationEDU ще се появи в училищата на САЩ през есента на 2017 г.

Специалното издание CivilizationEDU ще се появи в училищата на САЩ през есента на 2017 г.

Американчетата ще изучават история в училищата с помощта на популярната игра Civilization V. За целта издателство 2K Games и студио GlassLab Games разработват специална образователна версия на стратегията, наречена CivilizationEdu.

Създателят на играта, Сид Мейър, предостави по-рано тази година на американските училища специално издание и на играта Minecraft с разширение Education Edition.

CivilizationEDU ще се появи в училищата на САЩ през есента на 2017 г. Идеята е образователната игра да развива критично мислене, да пресъздава исторически събития, да разглежда и оценява географските последствия от икономически и технологични решения и т.н.

Играта ще помогне също така на учениците да се запознаят по-отблизо с историческите личности, епохи и събития, както и да разбират връзките между военното, технологичното, политическото и социалното развитие.

Коментари по темата: „Децата в САЩ ще учат история с компютърна игра”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Много е просто какво им трябва да учат?
    Нищо не им трябва … освен да знаят, че всичко на света е американско и им се полага по рождение. Останалите по света хора са просто индианци и роби.

Коментар