Ще се отказваме по-лесно от обновление до Windows 10

В преработената форма за ъпгрейд до Windows 10 има ясна опция за отказ от обновлението

В преработената форма за ъпгрейд до Windows 10 има ясна опция за отказ от обновлението

След като американски съд санкционира Microsoft за натрапчивото обновяване до Windows 10, компанията реши да промени политиката за ъпгрейд до новата операционна система.

Потребителите на легални версии на Windows 7 и 8/8.1 вече ще могат лесно да се отказват от обновяване на системите си до версия 10, съобщи The Verge. Предполага се, че Microsoft прави крачка назад именно заради загубеното съдебно дело.

Отсега нататък, ако потребителят види предложение за обновяване до нова версия на Windows, той ще има ясни варианти за отговор, вкл. да откаже безплатното обновление.

По-рано вариантите бяха други и неопитните потребители често не разбираха какво трябва да направят, за да избегнат обновяването. Сега се вижда, че Microsoft е преработила системата и дава повече яснота на потребителите.

Според представител на компанията, някои клиенти се жалват, че формата за обновяване на Windows е объркваща, и именно поради това разработчикът е внесъл корекции.

Начинът на обновяването до Windows 10 се коментира отдавна от потребители и анализатори. Но едва сега – месец преди крайния срок за безплатно обновление (29 юли), компанията въвежда промяна, която най-вероятно е продиктувана от скорошното съдебно дело в Калифорния.

Както вече стана известно, американка успя да осъди Microsoft и да си издейства компенсация в размер на 10 хиляди долара, заради това, че компютърът й неволно е обновен до Windows 10, в резултат на което работата на РС-то е станала нестабилна и като бизнес потребител, Тери Голдстийн е претърпяла щети.

Коментари по темата: „Ще се отказваме по-лесно от обновление до Windows 10”

добавете коментар...

  1. Ка Дарго

    Разгеле! То за кога вече, не остана време.

  2. АНС

    А от шпионажа ще можем ли да се отказваме? Или той си върви като “екстра” на версия 10?

  3. a08ec

    а как е при windows 10, имали опция за изключване на update?

Коментар