Индийски смартфон Freedom 21 струва под 4 долара

Freedom 251 е смартфон с 4-инчов екран и две сим карти, работещ под управление на Android

Freedom 251 е смартфон с 4-инчов екран и две сим карти, работещ под управление на Android

Тази седмица започват доставките на най-евтиния смартфон в света – това е моделът Freedom 251 на индийската компания Ringing Bell с цена 251 рупии, или около 3,7 долара.

Производителят ще продава смартфона на загуба с мисията да стимулира включването към интернет на хората от бедни селски райони в страната. Компанията вече разполага с 2,5 млн. броя на Freedom 251 и започва доставките в четвъртък, 30 юни. Заявките до момента са около 70 милиона.

Freedom 251 работи под управление на Android. Това е смартфон с 4-инчов екран и две сим карти, оборудван с 4-ядрен процесор. Основната камера има резолюция 8 мегапиксела, а предната – 3,2 мегапиксела. При включване на устройството, на екрана се появява индийският флаг.

Според шефа на Ringing Bell, компанията ще губи по 140–150 рупии (над $2) от всеки продаден смартфон. Но той е щастлив, че сбъдва мечтите за „Цифрова Индия” и „Произведено в Индия”, като признава, че правителството поддържа проекта за ултраевтин смартфон.

Коментари по темата: „Индийски смартфон Freedom 21 струва под 4 долара”

добавете коментар...

  1. kross

    “Губят над 2$ на телефон”, друг път. Покриват ги от продажбата на останалите си продукти. Маркетингово изказване.

  2. ха

    Какъв хуманизъм? Това си е много як бизнес. Даваш на всеки смартфор, а той започва да пазарува с него и да снася на посредника. Наистина смартфора за него ще е нещо ново и ще го ползва според препоръките за какво служи. Не така стои въпроса с европейците (включително ние), голяма част от които са свикнали да ползват телефона си само за интернет и разговори, но не и за плащания…

    Иначе при индийците има и хуманизъм, но тук не мисля, че случаят е такъв. Като са го направили, защото не го пуснат по света за $6 (колкото казват, че им струвал)?

  3. a08ec

    ако не ни заблуждават те това си е хуманизъм, свалям шапка на инициаторите…

Коментар