T95M TV Box и A95X TV Box – ще преобразят вашия телевизор

Мини компютри като T95-M превръщат телевизора в център за домашно забавление

Мини компютри като T95-M превръщат телевизора в център за домашно забавление

Два нови модела мини компютри за свързване към телевизор или монитор са налични на промоционални цени в онлайн магазина everbuying.net. Тези малки и леки устройства превръщат телевизора в център за забавление с достъп до интернет и други източници на съдържание.

Моделът Sunvell T95M TV Box се явява Android устройство с четириядрен процесор Amlogic S905 и графика Mali-450, допълнени от 2GB оперативна памет и 8GB вградена флаш памет за кеширане на сайтове, зареждане на приложения, игри и филми. Устройството се свързва към телевизора през HDMI интерфейс и показва на големия екран съдържание от мрежата или от локален източник.

Дисплеят Sunvell T95M TV Box показва точно време и работно състояние на устройството

Дисплеят на Sunvell T95M TV Box показва точно време и работно състояние на устройството

Sunvell T95M TV Box с размери 11,30×11,30×2,40 см и тегло 134 грама се включва към интернет посредством безжична Wi-Fi връзка или жично, през Ethernet интерфейс. Предвиден е също безжичен Bluetooth модул за свързване с други устройства – компютри, мобилни телефони, клавиатура. ТВ приставката поддържа H.265 видео кодиране и може да подава към телевизора 4K HD видео сигнал за пълноценно домашно кино.

Sunvell T95M TV Box има размери 11,30x11,30x2,40 см и тежи 134 грама

Sunvell T95M TV Box има размери 11,30×11,30×2,40 см и тежи 134 грама

Полезно и приятно допълнение, в сравнение с други подобни устройства, е дисплеят, който показва точно време и работно състояние на устройството. Можете да управлявате малката джаджа дистанционно през инфрачервена връзка, както и посредством свързаните към нея клавиатура и мишка. Sunvell T95M TV Box се предлага в момента на промоционална цена от $37,33 с безплатна доставка. Комплектът включва самото устройство, HDMI кабел, захранващ адаптер и ръководство за потребителя.

С помощта на NEXBOX A95X TV Box можете да се забавлявате с онлайн филми, игри, приложения, чат, музика и видео

С помощта на NEXBOX A95X TV Box можете да се забавлявате с онлайн филми, игри, приложения, чат, музика и видео

С около 10 долара по-евтин е вторият модел – NEXBOX A95X TV Box. Медийният 4К плейър работи под управление на Android, има четириядрен процесор Amlogic S905, графика Mali 450, оперативна памет 1GB и постоянна памет 8GB. С това устройство можете да пуснете всяко Android приложение на големия екран, като го свържете към HDMI порта на телевизора или монитора.

NEXBOX A95X TV Box, както и повечето подобни устройства, се свързва безжично към интернет през Wi-Fi и жично през Ethernet. Устройството поддържа H.265 видео кодиране и подава 4K HD видео сигнал към телевизора. С него можете да гледате филми онлайн, да играете и сърфирате в мрежата, да общувате през Skype и във Facebook, да се забавлявате в YouTube, както и да пускате всевъзможни приложения.

NEXBOX A95X TV Box поддържа H.265 видео кодиране и подава 4K HD видео сигнал към телевизора

NEXBOX A95X TV Box поддържа H.265 видео кодиране и подава 4K HD видео сигнал към телевизора

ТВ приставката се управлява чрез свързаните към нея клавиатура и мишка или отдалечено през пулт с инфрачервена връзка. LED индикатор показва състоянието на мини компютъра. NEXBOX A95X TV Box има размери 9,30×9,30×1,50 см и тежи само 77 грама. Устройството се предлага в момента на промоционална цена от $27,85 с безплатна доставка. Освен него в комплекта са включени дистанционно управление, захранващ адаптер, HDMI кабел и ръководство за потребителя.

Коментари по темата: „T95M TV Box и A95X TV Box – ще преобразят вашия телевизор”

добавете коментар...

  1. ВБА

    Това е добре, но трябва да се обърне внимание1 и на сателитната телевизия, която най много се използва от потребителите в по малките населени места, където няма кабелна телевизия и жичен Интернет. Мисълта ми е, че трябва да се направи S бокс, който да има възможност освен да служи, като външен декодиращ сателитен тунер така, и да има възможност за мобилен Интернет, които се използва имено в тези по малки населени и отдалечени места поради нерентабилна кабелна инфраструктура. Това е такава ниша за реализация, която никак не трябва да се игнорира. Връзката с телевизора трябва да е поне с няколко порта, и ако е възможно кодиращата карта да се поставя освен във външния S бокс така да има възможност да се поставя и в СА модула на телевизора, за да се използват възможностите на съответния телевизор, а не само на бокса, което не винаги е най правилното решение. За мобилният Интернет бокса трябва да има слот за SIM картата освен декодиращата, която се предоставя от мобилния оператор за платен /план/ или предплатен мобилен интернет. Връзката между бокса, клавиатурата и мишката може да е жична или безжична. Това устройство едва ли, ще струва много по скъпо от това, което се предлага в тази публикация. Сега се предлагат само външни декодиращи сателитни приемници, които вече не отговарят на изискванията на клиентите за една по добра комуникация, а това преди всичко се отнася за Булсатком, защото сега съм техен клиент в този момент. Не се ли въвеждат много бързо иновациите има опасност да се загубят клиенти, а това вече означава, че нещо куца във виждането на операторите, които предлагат тази услуга. В момента много сателитни оператори освен сателитна телевизия, започнаха да предлагат мобилен и кабелен Интернет така, че при едно по ново мислене могат да осъществят тази идея, която съм описал по горе без проблем. Преди всичко трябва да се знае силата на сигнала в дадено населено място, за да има нормален мобилен интернет, а това означава, че сателитният оператор трябва да знае, кои от сегашните мобилни оператори имат такова покритие във всяко едно населено място, а не да се предлага без да се знае действителността, а се гледа само печалбата. Относно сателитните оператори могат да имат виртуален мобилен интернет, като използват съществуващата инфраструктура на действащите мобилни оператори в нашата страна стига да се договорят помежду си, но най важното е, че ефира няма да се замърсява, още повече, а това е добре за здравето на всички. Размислите оставям на заинтересованите, а следствия би трябвало да има за всички към, нещо по добро……..

    Всичко добро!

Коментар