Radeon RX 480 демократизира виртуалната реалност

„Нашето послание към геймърите в цял свят е, че Radeon™ RX 480 е колкото наша, толкова и ваша карта”, заяви Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group, AMD

„Нашето послание към геймърите в цял свят е, че Radeon RX 480 е колкото наша, толкова и ваша карта”, заяви Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group, AMD

AMD обяви революция в РС игрите и виртуалната реалност (VR) с пускане на графичната карта Radeon RX 480. Тя осигурява производителност от ниво „ентусиаст” и най-усъвършенствани технологии в графиката за фенове и геймъри.

Разработчикът позиционира Radeon RX 480 като решение с най-добро съотношение производителност/цена в своя клас, което „демократизира” виртуалната реалност. Картата поддържа както днешните, така и бъдещите стандарти за игри и видео.

Цените на картата започват от 199 щатски долара за Radeon RX 480 4GB, докато вариантът Radeon RX 480 8GB струва $239. ОЕМ-и и системни интегратори като Alienware, HP и Lenovo, разработчици на игри и VR приложения като Bethesda, EA, и Ubisoft, както и производителите на VR шлемове Oculus и HTC оценяват високо Radeon RX 480.

AMD спази своето обещание да даде флагманска производителност и характеристики на масовия пазар, като помага на партньорите си да разширят аудиторията на техните продукти. Професионалните и „кежуъл” геймъри също приветстват дебюта на новите карти – спонсорираните от AMD отбори по е-спортове Fnatic и Evil Geniuses определят Radeon RX 480 като триумф за РС геймърите в цял свят.

Radeon RX 480 използва първокласна технология, за да постигне безпрецедентна производителност в своя клас. Архитектурата Polaris, оптимизирана за 14-нм FinFET процес, осигурява забележителни подобрения в производителността и ефективността: над 15% по-добра производителност на изчислителна единица и до 2,8-кратно подобрение на показателя производителност/ват спрямо архитектурата на Radeon R9 серия 200.

Чип с размерите на 10-центова монета е способен на 5,8 трилиона изчисления в секунда. Картата Radeon RX 480 8GB е по-мощна от всички произведени досега игрални конзоли, взети заедно, отбелязва AMD. Освен това тя се отличава с най-достъпното като цена решение за първокласни VR изживявания – с цени, започващи от $199, картата е готова за работа както с Oculus Rift, така и със Steam.

Radeon RX 480 използва първокласна технология, за да постигне безпрецедентна производителност в своя клас

Radeon RX 480 използва първокласна технология, за да постигне безпрецедентна производителност в своя клас

Като използва LiquidVR технологии за плавни изображения във VR приложенията, Radeon RX 480 4GB смъква ценовата бариера за стартови VR компютри и ги прави достъпни за милиони потребители. Обявената днес карта продължава традицията на Radeon марката да бъде първа в нови приложения, във видове памет и пропускателна способност и първа в поддръжката на нови гейминг API.

Radeon RX 480 идва с много „защитени за бъдещето” качества, вкл. HD игри в DirectX 12 и Vulkan. Архитектурата Polaris поддържа асинхронните изчисления за игри и VR приложения, използващи новите API, и в съчетание с AMD FreeSync технология дава на геймърите плавни кадри с 1440p резолюция в най-натоварващите игри.

Картата Radeon RX 480 поддържа дисплей- и видео технологии от следващо поколение – такива са HDMI 2.0b, DisplayPort 1.3 HBR3 и DisplayPort 1.4 HDR, честоти на опресняване за UltraWide и еднокабелна резолюция 5K при 60Hz. В нея е вграден и най-гъвкавият декодерен ускорител на AMD, с възможност за възпроизвеждане на HDR филми с 10-битов HEVC8 от Netflix, Amazon и други източници. Поддържат се също ускорен H.264 видео стрийминг и ускорено VP9 видео от сайтове като YouTube.

Управляващият софтуер Radeon Software и новият Radeon WattMan допълват иновативния хардуер на картата, като повишават производителността и стабилността. Radeon WattMan, базиран на технологията AMD OverDrive, позволява на потребителите да получат пълен контрол върху Radeon RX 480 с овърклок и различни други функции като динамична честота на GPU и криви на напрежението. Radeon Wattman предлага също и нов интерфейс на хистограмите, който позволява запис на данни по приложения, за проследяване на върхова и средна активност, тактови честоти, температура и скорост на вентилатора на охладителя.

От днес графичните карти Radeon RX 480 са достъпни за потребителите от цял свят от търговски вериги и онлайн магазини, съобщи AMD.

Коментари по темата: „Radeon RX 480 демократизира виртуалната реалност”

добавете коментар...

  1. ха

    Ще види едно демократизиране с един бърз брексит.

Коментар