Microsoft получи глобален лиценз от Havok

Лицензно споразумение подписа Microsoft с Havok, доставчик на физически енджини за игровата и филмовата индустрия в глобален мащаб.
Съгласно сделката, основните продукти на компанията – Physics, Animation и Behavior – ще се ползват от разработчиците в студиата на Microsoft и нейните партньори в световен мащаб.
Клаузите предвиждат, ако създател на Microsoft игра избере лиценз за Havok Physics, автоматично да получава и Havok Animation.
Физическите енджини и софтуерните инструменти на Havok помагат на разработчиците на компютърни и видео игри да ускорят времето, необходимо за развой на продукта, да повишат вътрешната ефективност и намалят общия риск на развойния проект.
По-рано лицензи на Havok бяха използвани oт разработчиците на Мicrosoft в създаването на някои продукти, като Halo 3 и 2, и Age of Empires III.  
„Хари Потър и Орденa на Феникса”, „X-мен”, Tроя” и „Хрониките на Нарния: Принц Каспиян” са само някои от заглавията на филми, в които е използван Havok Physics.
Потребители на Havok са и други издатели на игри, като Electronic Arts, Sony Computer Entertainment, Nintendo, Ubisoft и други.

Коментар