ESET преодоля затрудненията с ъпдейта

В края на юли антивирусната компания ESET пусна един от най-големите си ъпдейти през последните години. Файлът с големина 11 MB съдържа над 150 000 сигнатури и други подобрения на енджина на програмата.
Такива ъпдейти са рядкост и излизат само 2-3 пъти годишно, но са изключително важни за ефективното функциониране на системите за защита, посочиха от ESET. Обикновено обновленията са не по-големи от 400 Kb и се получават няколко пъти дневно.
Много от потребителите обаче са останали неприятно изненадани от затруднението при обновяване на продуктите си. Част от клиентите все още използват стари версии на ESET NOD32 и това, заедно с неочакваната големина на файла, е причинило претоварване на сървърите.
Временните затруднения са преодолени – към 2 август вече почти всички потребители на ESET са успешно обновили системите си и те работят по-стабилно и по-бързо, увериха от компанията в съобщение до медиите.
В централата на антиривирусния разработчик планират да отделят няколко сървъра само за потребители на ESET NOD32 Antivirus v.3, както и да интегрират автоматично известяване за задаващи се големи ъпдейти.
Продуктите за информационна защита ESET NOD32 и ESET Smart Security v 3.0.669 и 3.0.667 са преиздадени, както и демо версия 3.0.667 и платената 3.0.669. Версиите не съдържат нищо като функционалност освен актуализирани дефиниции и обновени модули. Целта е да се избегне изтеглянето на големи файлове непосредствено след инсталацията и да се предотврати претоварване на сървърите.
Даунлоуд: www.eset.bg
 

Коментар