Samsung и Lenovo обещават гъвкави телефони

С едно лесно движение телефонът на Lenovo може да се огъне около китката на потребителя и да се превърне в една „умна“ гривна

С едно лесно движение телефонът на Lenovo може да се огъне около китката на потребителя и да се превърне в „умна” гривна

След като потребителският свят беше продължително обстрелван с тестове на прототипи на гъвкави екрани, батерии и електроника, дойде време да получим и реалистична демонстрация.

Такава ни даде единствено Lenovo с устройство, което на пръв поглед изглежда като нормален, но доста тънък смартфон. С едно лесно движение обаче устройството може да се огъне около китката на потребителя и да се превърне в една доста „умна“ гривна.

Samsung, от своя страна, изпревари конкурентите с обявяването на гъвкаво устройство, но все още компанията не е демонстрирала неговия вид и функционалност. Плановете на корейския гигант обаче са доста по-вълнуващи, тъй като вече има обявени срокове, в които иновативното устройство ще стане реалност.

Въпреки, че официалното изявление по темата дава единствено „съвсем скоро“ като срок, различни източници съобщават, че телефонът на Samsung може да бъде обявен в края на тази или през следващата година.

Lenovo не даде дати, или дори приблизителни срокове, но Питър Хортензиус – CTO на компанията, вметна, че устройството „струва малко повече от средностатистическия телефон или таблет“ на демонстрацията. Въпреки че концепцията за гъвкав екран (или изобщо мобилно устройство) не е никак нова, нейната демонстрация в работещо устройство на живо остава доста вълнуваща.

Георги Дуранкиев

Георги Дуранкиев

Коментар