Microsoft пуска скоро безплатни 2GB он-лайн

Microsoft пуска скоро безплатни 2GB он-лайн
Услугата LiveDrive ще се мапва директно в РС-та с Windows Vista
25/08/2006
Два гигабайта безплатно он-лайн дисково пространство ще предложи скоро Microsoft на потребителите. Софтуерният гигант потвърди това на конференцията Tech Ed в Австралия, съобщава news.com.
Новата услга се нарича LiveDrive и е част от нарастващото портфолио он-лайн инструменти на компанията, обединени под името Live. На практика това ще бъде един виртуален 2GB хард диск, до който потребителите ще имат достъп през Интернет.
Услугата ще може да се мапва директно в РС-та с новата операционна система Windows Vista, която все още се очаква да излезе. Допълнителен сторидж капацитет ще се ползва срещу заплащане, но цените засега не са известни.
С този си ход Microsoft ще конкурира он-лайн играчи като Google. Според слухове, най-популярната търсачка в Интернет също подготвя услуга за виртуален хард драйв, но все още не е обявила официално намеренията си.
И двете компании вече предлагат безплатен сторидж чрез платформите си за уеб мейл, но този сторидж не може да бъде мапван лесно в съществуващо РС.

по темата: „Microsoft пуска скоро безплатни 2GB он-лайн”

добавете коментар...

  1. Димитър

    За само 2GB аз не бих се мъчил с връзката си с Интернет, а и не бих използвал това пространство за нещо прекалено ценно (backup например). На практика – тия само това ли успяха да измислят?!

Коментар