Мини компютър прилича на електронен часовник

На предния панел на компютъра е разположен малък дисплей, който показва времето

На предния панел на компютъра е разположен малък дисплей, който показва времето

Компютри с най-странни формати се появяват напоследък на пазара. Едно от тези чудновати устройства е моделът ECdream V6W, изпълнен във вид на електронен часовник, който обикновено стои на нощното шкафче.

На предния панел на компютъра е разположен малък дисплей, който показва времето, а на горната част се намира колелце със светодиодна подсветка. Моделът се предлага в три цветови варианта – черен, златист и сребрист.

Вътре в корпуса с размери 120×80×80 мм е хардуерната платформа Intel Cherry Trail с четириядрен 14-нм процесор Atom x5-Z8300 и графичен блок Intel HD Graphics. Чипът работи на номинална тактова честота 1,44GHz, а в турбо режим достига 1,84GHz.

ECdream V6W е оборудван с 2GB оперативна памет, флаш модул 32GB и слот за microSD карти памет. Предвидени са също безжични адаптери Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.0, както и Ethernet контролер.

Миниатюрният РС предоставя четири порта USB 3.0 и интерфейс HDMI за свързване към монитор или телевизор. На предния панел е разположена 2-мегапикселова камера с микрофон за видеоконференции.

ECdream V6W работи под управление на операционна система Windows 10, която е инсталирана на компютъра. Цената на това „бижу” е около 199 щатски долара в онлайн магазина AliExpress.

Коментар