Нов слот ще приема microSD и UFC карти

UFC картите, въпреки външната прилика с добре познатите microSD, са несъвместими със съществуващите формати

UFC картите, въпреки външната прилика с добре познатите microSD, са несъвместими със съществуващите формати

Samsung разработи дизайн на слот за двата несъвместими към момента типове карти памет – microSD и новите UFS. Това ще реши сериозен проблем в индустрията, след като по-рано корейската компания пусна първата в света карта UFS със скорост на четене 530 MB/s.

UFC картите, въпреки външната прилика с добре познатите microSD, са несъвместими със съществуващите формати. На пазара няма нито едно устройство, което може да работи с новите карти. Преходът към друг стандарт едва ли ще се толерира от производителите и потребителите.

Проблемът може да бъде решен с новия слот на Samsung, който ще позволи използване и на двата типа карти – microSD и UFS. В момента корейската компания работи с различни партньори за интеграция на подобен слот в бъдещите мобилни и други устройства, съобщи Droid-Life.com.

Новият UFC стандарт едва ли ще бъде внедрен бързо, но възможността за съвместимост с разпространените карти памет microSD ще ускори процеса. Предполага се, че смартфонът Galaxy Note7 може да стане първото устройство с новия слот.

Коментар