Windows 10 срещу абонамент за бизнеса

Скоро Microsoft ще пристъпи към реализация на идеята за доставка на Windows 10 срещу месечен абонамент

Скоро Microsoft ще пристъпи към реализация на идеята за доставка на Windows 10 срещу месечен абонамент

Microsoft обяви схема за продажби на операционната система Windows 10 на абонаментен принцип. Първи от услугата ще се възползват корпоративните клиенти, стана ясно на партньорската конференция WPC 2016.

От тази есен версия Windows 10 Enterprise E3 ще се предлага на компаниите срещу 7 долара на месец за един потребител. Корпоративните клиенти на услугата ще получават регулярно обновления и ще могат да управляват лицензите през облака.

Партньори на Microsoft по програмата CSP (Cloud Solution Provider) ще разпространяват на абонаментен принцип Windows 10 Enterprise E3. Програмата позволява на партньорите да препродават облачни продукти на Microsoft и да добавят към тях собствени решения.

Очаква се абонаментите за Windows 10 Enterprise E3 да се предлагат заедно с такива за облачните услуги Office 365 и Enterprise Mobility + Security. Партньорите на Microsoft ще могат да продават Windows абонаменти като част от системата Managed Service Offering на клиенти с ограничени ИТ бюджети и без собствени ИТ отдели.

Според Блумбърг, версия Windows Enterprise Edition ще стане достъпна като абонамент за компании от всякакви размери. По-рано от тази платформа можеха да се възползват само големи клиенти след пълно заплащане на продукта и сключване на договор за няколко години.

Засега няма информации, че абонаментният принцип ще бъде приложен и за потребителските версии на Windows 10. Легалните потребители на Windows 7 и Windows 8.1 все още могат да обновят безплатно системите си до Windows 10. След 29 юли обаче преходът към новата ОС ще струва 119 долара за Windows 10 Home и 199 долара за Windows 10 Professional.

Коментари по темата: „Windows 10 срещу абонамент за бизнеса”

добавете коментар...

  1. :о)

    Въпреки че съм върл противник на насилствените методи на Уиндоус, все пак
    Целта на всяка компания е да печели…незнам какво искаме да е безплатно?
    Те си обявиха че бъдещето за тях е софтуер-ес-сървис и си го гонят
    Като стане много трудно да се краква, ще стане по-трудно и хората да го ползват тва за вкъщи и хората ЩЕ МИГРИРАТ 🙂
    Ако някой мисли че хората ще почнат да си купуват уиндоус за вкъщи като им стане трудно да го ползват, са се объркАли 🙂

  2. Стойко

    Винаги е имало и ще има изход. До 2020 ще го намерим. Има и не лоши алтернативи в лицето на Линукс.

  3. ИстинаОтКухнята

    Ще стане задължителен след няколко години след 2020/2023г това ще е единствения начин за ползване на Windows и ще е все по-трудно да се кракне, но и няма да има смисъл за тези, които искат, защото ще е еветина. Но си оставаш вечен техен роб, месец след месец, лев по лев, долар по долар кинтите ще отиват в монополиста, те ще притежават твоята ОС и компютъра ти, а ти ще им плащаш за това те да могат да ползват твоето PC да обновяват други компютри, за супер-агенти на Скайп, за дейта-майнинг, за тест на новите бета версии болкуци преди да отидат при големите корпоративни клиенти….

  4. Разработчик

    А този преход задължителен ли ще е? Напоследък не дават много избор на потребителя да решава сам.

  5. Стойко

    Честито! Безплатния ъпгрейд сега ще излезе солен!

Коментар