Apple хвърли око на Формула 1, иска да я купи

Apple е изкушена да получи ексклузивни права за видеозапис на състезанията и да предложи гонките като платено съдържание в услугата Apple TV

Apple е изкушена да получи ексклузивни права за видеозапис на състезанията от Формула 1 и да предложи гонките като платено съдържание в услугата Apple TV

Apple възнамерява да разшири сферата си на дейност с инвестиции в бизнеса с автомобилни спортове, на фона на слуховете, че подготвя за пазара и собствен марка кола.

ИТ гигантът е предложил да изкупи акциите на компанията Formula One Group (FOG), твърди известният журналист Джо Сауорд, който е запознат отблизо с делата на Формула 1.

Formula One Group е голям холдинг, със сложна структура, в която влизат много дъщерни компании. Основната дейност на холдинга е свързана с провеждането на най-големия в света шампионат със спортни автомобили – Формула 1.

Apple иска да получи ексклузивни права за видеозапис на състезанията и да предложи гонките като платено съдържание в услугата Apple TV.

Стойността на офертата не се съобщава. Осен че управлява шампионата, FOG притежава чрез своите дъщерни компании повечето комерсиални права, свързани с Формула 1 – бранда, ТВ разпространението и т.н.

Коментари по темата: „Apple хвърли око на Формула 1, иска да я купи”

добавете коментар...

  1. Иван

    Преди не пропусках състезание… Сега не ги знам даже кои са! Убиха спорта с глупавите промени на правилата.

  2. иво

    ЕЕхххх снимката е от добрите истинските времена от Ф1. Сега е Ф1-ЕКО

Коментар