Android 7.0 пази сигурно от вируси-изнудвачи

Мобилната платформа Android 7.0 може да блокира дейността на троянци-изнудвачи

Мобилната платформа Android 7.0 Nougat може да блокира дейността на троянци-изнудвачи

Потребителите на Android устройства ще могат да разчитат на сигурна защита от вируси-изнудвачи. Новата версия Android 7.0 идва с вграден инструмент за тази цел.

Специалисти на компанията за сигурност Symantec са анализирали Android 7.0 и установяват, че в кода на операционната система са вградени възможности за противодействие на вируси.

В частност, новата операционна система може да блокира дейността на троянци-изнудвачи. В момента съществуват стотици вредни програми, които се зареждат на смартфона или таблета, блокират устройството и искат откуп.

Android 7.0 Nougat прилага различни тактики срещу изнудвачите. Така например, за да променени графичният ключ или паролата, потребителят трябва да влезе в настройките, да въведе старата парола или графичен ключ и след това да зададе новите стойности. По-рано атакуващите можеха лесно да сменят паролата.

Коментари по темата: „Android 7.0 пази сигурно от вируси-изнудвачи”

добавете коментар...

  1. copy paste

    андроид и сигурност без опция за LAN постояно работещ блутут споделяне и уай фай ъъъъъ

  2. Anonymous

    Много добро решение. Специален инструмент кръпка за дупките и недомислиците в системата с версия 7.

    Тогава ще излезе нова верися на вируса за версия 7. След това ще пуснат версия 8 с инструмент запушващ дупките от версия 7. Пак ще има обновление на вируса за версия 8.
    Така продължаваме версия 8, 9, 10, 11, … 101

Коментар