Идват два смартфона с възродения бранд Nokia

Смартфони от висок клас ще зарадват изтерзаните фенове на бранда Nokia

Смартфони от висок клас ще зарадват изтерзаните фенове на бранда Nokia

На пазара се очакват в най-скоро време два смартфона с бранда Nokia, съобщиха няколко източника, сред които NokiaPowerUser, позовавайки се на вътрешна информация.

Твърди се, че и двете устройства ще бъдат от висок клас, с чипсети Snapdragon 820. Единият модел ще има екран с диагонал 5,5 инча, а вторият ще бъде 5,2-инчов. Резолюцията на очакваните сматфони е 2К.

Според неофициалните информации, устройствата ще имат метални корпуси и характерните за Nokia фирмени черти. Освен това моделите ще са защитени от прах и влага в съответствие със стандарта IP68 – подобно на флагманите Samsung Galaxy S7 и S7 Edge.

Nokia смартфоните ще работят под управление на Android 7.0 Nougat с фирмена обвивка Z-Launcher System. И двата модела ще имат скенер на пръстови отпечатъци. Предполагаемата цена на смартфоните е около 500 долара.

Вероятно устройствата с бранда Nokia ще се предлагат на пазара от финландската компания HMD Global Oy, която бе формирана около сделката на Microsoft с тайванската FIH Mobile (дъщерна фирма на Foxconn) за продажба на активите на Nokia.

Коментари по темата: „Идват два смартфона с възродения бранд Nokia”

добавете коментар...

  1. HITler

    Само едно не разбирам! защо толкова много време седяхме на андроид 4 (ice cream, jelly bean, kitkat) и ИЗВЕДНЪЖ се почна lollipop, marshmallow вече и 7ма версия излезе? Конвейра тръгна с бясна скорост ли???

  2. клиент

    Когато си бил най-добрия в бранша и загубиш доверието на клиентите си, много трудно ще си го върнеш пак. NOKIA ще се превърне в една от многото китайски марки. Microsoft каквото докопат го съсипват. За 25 години един свестен Windows не успяха да направят.

  3. vanigen

    Това на снимката няма нищо общо с бъдещите модели на Nокia. Престанете да копирате снимки от разни непрофесиоални сайтове.

Коментар