Теленор дръпна с 4% ръст на приходите

Теленор продължава възходящата си тенденция, откакто придоби Глобул

Теленор продължава възходящата си тенденция, откакто придоби Глобул

Общите приходи на Теленор през второто тримесечие на годината са нараснали с 4% до 161 млн. лв., спрямо същия период на предходната година, сочи публикуваният днес финансов отчет на оператора.

Ръстът се дължи най-вече на по-високите постъпления от услуги и продажби на мобилни устройства. Приходите от мобилен трафик и абонаменти са се увеличили с 1%.

Печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) остава стабилна през второто тримесечието, като възлиза на 62 млн. лв. – без промяна спрямо Q2 на миналата година.

Средномесечният приход от един потребител се е увеличил с 11%, благодарение на ръста в потреблението и тенденцията за преподписване на договори с планове с по-висока месечна такса сред съществуващите абонати, което се дължи най-вече на 4G и предлагането на нови дигитални услуги.

Приходите на Теленор през второто тримесечие възлизат на 161 млн. лв. (източник: Теленор)

Приходите на Теленор през второто тримесечие възлизат на 161 млн. лв. (източник: Теленор)

Капиталовите разходи на компанията са били насочени основно към мрежата и разширяване на покритието на 4G услугите. През второто тримесечие Теленор е стартирал 53 нови базови станции, а покритието на 4G мрежата достига 76%.

Общият брой на клиентите на компанията е намалял с 21 000 през второто тримесечие, в съответствие с тенденцията за намаляване на активните SIM-карти на пазара, сочи докладът на телекома.

През май Теленор получи 2×5 MHz честотен спектър в обхвата 1800 MHz, който ще бъде използван за развитие на 4G мрежата на компанията, и заплати лицензионна такса от около 7 милиона лева.

Коментари по темата: „Теленор дръпна с 4% ръст на приходите”

добавете коментар...

  1. изедници

    Тези са абсолютни мошеници и кожодери! По отношение на предплатените карти, няколко пъти променяха условията и цените както им падне. Затова КЗП им наложи глоби и ги задължи да спрат да мамят и изнудват най-бедните.

  2. K

    Печелбата се повишава, но е факт, че масово хора напускат, заради НИСКИ ЗАПЛАТИ !!! Чесно казано не знам до нова година кой ще остане да им робува.
    И ако си мислите, че компанията е Норвежка, ще Ви разочаровам – по-скоро е сръбска, а познайте сърбите колко обичат българите – точно николко, и само ги ебават.
    Само приказките им са големи – всико останало е “пунта мара”.
    Преди да подписвате с този оператор, замислете се над това, което съм Ви написал !

  3. google

    държавата им дава лицензи за национално покритие,но нито един оператор не покрива на 100 процента страната с услугите си,малки населени места имат само частично покриване,това е несправедливо, държавата или да изисква 100 процента покритие или да допусне по малки регионални играчи на пазара защото тези кръвопийци обират само каймака и пет пари не дават за малките населени места,после се чудят защо хората търчат към големите градове а селата пустеят.

Коментар