SAP засили продажбите на традиционен софтуер

Неочаквано за анализаторите, SAP отбеляза сериозен ръст в продажбите на софтуерни лицензи

Неочаквано за анализаторите, SAP отбеляза сериозен ръст в продажбите на софтуерни лицензи

SAP отчете неочаквано силен ръст в продажбите на традиционни лицензи за софтуер през второто тримесечие. В резултат на това оперативната печалба на компанията е нараснала с 9%, предаде Ройтерс.

Приходите от продажба на нови лицензи за софтуер (инсталиран на компютрите на клиентите), които се явяват важен показател за потенциални постъпления от договори за услуги и поддръжка, са нараснали с 10% в периода април-юни и възлизат на 1,04 млрд. евро., при прогноза от 984 млн. евро.

В същото време продажбите на облачни абонаменти и съответните услуги по поддръжка бележат ръст от 41% и превишават 720 млн. евро, докато анализаторите очакваха приходи от този бизнес в размер на 716 млн. евро.

SAP отчита особено добри резултати в Европа, въпреки неяснотите около излизането на Великобритания от ЕС. На ключови пазари като Франция продажбите на софтуер от немската фирма бележат двуцифрен ръст.

Като цяло за тримесечието, оперативната печалба на SAP достига 1,52 млрд. евро, спрямо 1,39 млрд. евро за същия период на предходната година. Чистата печалба се е увеличила със 73% до 816 млн. евро, при приходи от 5,2 млрд. евро (4,97 млрд. евро година по-рано).

Коментари по темата: „SAP засили продажбите на традиционен софтуер”

добавете коментар...

  1. HP

    Традиционен софтуер ?
    Че всички гонят покемони.

Коментар