Лада добавя поддръжка на Android Auto

Лада ще зарадва скоро феновете си с поддръжка на функциите на Android Auto

Лада ще зарадва скоро феновете си с поддръжка на функциите на Android Auto

Три автомобилни компании скоро ще добавят поддръжка на системата Android Auto в своите коли. Една от тях е руската АвтоВАЗ, производител колите Лада, които бяха масовият автомобил у нас допреди двайсетина година.

Системата на Google ще поддържат също производителите Koenigsegg и възроденият Borgward, който в новата си история показа само няколко модела, без да пусне нито един от тях на пазара.

Android Auto позволява на водачите и пътниците да ползват мобилни приложения и устройства под управление на Android чрез автомобилната мултимедийна система.

Все още на сайта на Android Auto няма подробна информация кои точно модели на Лада (Lada) ще получат поддръжка на системата. Според руски източници, това ще бъдат моделите Vesta и XRay.

Функциите на Android Auto вече се поддържат от голям брой автомобилни производители, които не само интегрираха системата в последните си модели, но вече пуснаха и обновления на платформата.

Лада постепенно си връща популярността на пазара в Русия, за което свидетелстват нарастващите продажби. Наскоро от компанията обявиха нов модел Lada Vesta CNG, който работи с два вида горива – бензини и метан – и се очаква на пазара в края на годината.

Коментари по темата: „Лада добавя поддръжка на Android Auto”

добавете коментар...

  1. копипейст андро луда работа

    лада и андроид а уазките с експлорер ли

  2. :о)

    Мухаха мурзилките добавят Андроид 🙂
    Само незнам защо никоя руска свиня олигарх не ще да кара родното Жигули?

Коментар